חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איך להכין שוקולד בריא: 3 טיפים + מתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות

אוהבים שוקולד אבל נמנעים מסוכר ומרכיבים שאינם טובים לבריאות? המתכון הזה מסביר איך להכין שוקולד בריא בקלי-קלות
איך להכין שוקולד בריא

ילדים (וגם מבוגרים) אוהבים מתוק, וקשה למצוא מי שיגיד לא לשוקולד.

השאלה הגדולה היא איך להכין שוקולד בריא, כי למרות סגולותיו הבריאותיות של השוקולד – ידוע לכולם שצריכה מוגזמת שלו אינה טובה לבריאות.

בנוסף, ידוע שברוב חטיפי השוקולד, גם אלה שמוצגים לנו כבריאים – יש תוספת סוכר ורכיבים נוספים שאינם טובים לבריאות של ילדינו או שלנו.

אם קשה לכם לוותר על השוקולד, אין סיבה שלא תהנו ממנו בצורה של שוקולד ביתי ובריא שגם מכיל חלבון. בעזרת המתכון הזה תדעו איך להכין שוקולד בריא בלי שום בעיה!

החלבון הוא אחד התרכובות החשובות ביותר בגוף שלנו והוא נמצא בכל תא חי. אנחנו צריכים כמות מספקת של חלבון בכדי שהגוף יוכל לבנות לשמר ולהתפתח. ואם הוא בא בצורת שוקולד אז כמה טוב !

3 טיפים לפני שמתחילים

  1. הכינו את השוקולד עם ראש פתוח! כן, חלק מהרכיבים הם לא מה שהיתם מצפים למצוא בשוקולד אבל באפייה ובבישול הכל הולך אז לפחות תנסו. (ואם אתם מכינים לילדים, לא חייבים לומר להם מה יש בשוקולד לפני שהם טועמים)
  2. אם אתם לא בטוחים- הכינו חצי מהכמות שבמתכון המקורי בכדי לבדוק איך יוצא ואם זה לטעמכם.
  3. הכינו את המתכון בדיוק לפי הכמויות וההוראות כדי שיצא לכם כמו שצריך.

מתכון איך להכין שוקולד בריא

לפני שנתחיל להסביר איך להכין שוקולד בריא, קבלו את רשימת המצרכים הדרושים להכנת שוקולד ביתי בריא. את כולם אפשר למצוא בקלות בסופר או בחנות טבע/תבלינים:

  • כוס שמן קוקוס
  • חצי כוס חמאת שקדים
  • חצי כוס סילאן טבעי
  • חצי כוס אבקת קקאו טבעי
  • רבע כוס קינואה אדומה
  • רבע כוס קינואה לבנה

הוראות הכנה לשוקולד ביתי בריא:

  1. את שמן הקוקוס ממיסים ביחד עם החמאה והסילאן על בן מארי (ממלאים סיר במים רותחים ומעליו מניחים סיר נוסף שבו מערבבים את המצרכים. בצורה כזו הם נמסים מהאדים של המים הרותחים של הסיר התחתון)
  2. מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד לקבלת מרקם נוזלי אחיד ומסירים מהאש.
  3. במחבת קולים מעט את שני סוגי הקינואה ולאחר מכן מסירים מהאש.
  4. מערבבים חלק מתערובת הקינואה לתוך תערובת השוקולד ומסדרים בתבנית המתאימה למקפיא ומעליה מפזרים את שאר תערובת הקינואה. 
  5. מקפיאים את התערובת למשך 45 דקות 

את השוקולד אפשר להוציא ולחתוך לריבועים וליהנות בכל פעם מקצת ולהחזיר למקפיא עד שכבר לא יהיה מה להחזיר.

—-

ערין כמאל דקסה – נטורופתית ומנחת הורים, מייסדת גישת האכילה המחזקת – גישה שמחזקת את המודעות לאכילה בריאה ומעצימה .www.areenkamaldaxa.com 

שתפו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תוכן העניינים

הצטרפו לקהילות שלנו

כתבות , נוספות:

החיים משתנים יום אחרי יום

קבלו טיפ בריאות יומי

קטגוריות

לדעת עוד

כתבות נוספות