ציפורים באזור המרכז מתו בשל קדחת הנילוס המערבי

משרד החקלאות פרסם אתמול (ב', 01.07.2024) הודעה דחופה על תמותת ציפורים באזור המרכז בשל קדחת הנילוס המערבי. מספר ציפורים מתות שהובאו למכון הווטרינרי בבית דגן נמצאו חיוביות לנגיף. משרד החקלאות מדגיש כי המחלה מועברת לבני אדם אך ורק באמצעות עקיצות יתושות נגועות ואינה מועברת במגע ישיר עם ציפורים או מאדם לאדם.

מהי קדחת הנילוס המערבי?

קדחת הנילוס המערבי היא מחלה ויראלית הנגרמת על ידי נגיף הנילוס המערבי (West Nile Virus). הנגיף מועבר בעיקר על ידי עקיצות יתושות נגועות, במיוחד מסוג Culex, אשר נדבקות בנגיף כאשר הן עוקצות ציפורים נגועות. הציפורים מהוות מאגר טבעי לנגיף, אך הן אינן מדביקות בני אדם באופן ישיר.

תסמיני המחלה

אצל בני אדם, רוב מקרי ההידבקות בנגיף הנילוס המערבי אינם גורמים לתסמינים כלל, אך בכ-20% מהמקרים עלולים להופיע תסמינים דמויי שפעת כגון חום, כאבי ראש, כאבי שרירים ועייפות. במקרים חמורים ונדירים יותר, הנגיף עלול לגרום לדלקת קרום המוח או דלקת מוח, תופעות העלולות להוביל לסיבוכים רציניים ואף למוות, בעיקר בקרב אנשים עם מערכת חיסון חלשה, קשישים וילדים קטנים.

מניעת התפשטות והדבקה

על מנת למנוע את התפשטות קדחת הנילוס המערבי, מומלץ לנקוט בצעדים הבאים:

  1. הימנעות מעקיצות יתושים: השתמשו בתכשירי דחיית יתושים, לבשו בגדים ארוכים, והתקינו רשתות על החלונות.
  2. צמצום מקומות דגירה ליתושים: רוקנו מים עומדים מכלי קיבול, צמיגים ישנים ואדניות.
  3. דיווח לרשויות על פגרי ציפורים: אין לגעת בפגרי ציפורים. יש לדווח עליהם לרשויות המקומיות, שיאספו אותם ויביאו למכון הווטרינרי לבדיקה.

פעולות משרד הבריאות

משרד הבריאות פועל בשיתוף עם הרשויות המקומיות לנטר את מצב היתושים ולהפחית את אוכלוסייתם באזורים המועדים להדבקה. כמו כן, המשרד קורא לציבור להימנע ממגע עם פגרי ציפורים ולדווח לרשויות המקומיות על כל מקרה של תמותת ציפורים חשודה.

חשיבות המודעות הציבורית

העלאת המודעות הציבורית היא קריטית למניעת התפשטות קדחת הנילוס המערבי. על כל אחד ואחת מאיתנו להיות מודעים לסכנות ולעשות את חלקנו במניעת התפשטות המחלה. שמירה על ניקיון הסביבה, דיווח על פגרי ציפורים והימנעות מעקיצות יתושים הן צעדים חשובים לשמירה על בריאות הציבור.

בריאות הציבור תלויה בשיתוף פעולה והקפדה על הנחיות משרד הבריאות. שמרו על עצמכם ועל סביבתכם.

שתפו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לדעת עוד

כתבות נוספות